Κινέζικο κοτόπουλο!!

Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Για το κινέζικο κοτόπουλο θα χρειαστείτε

5 κ.σ. ‏καλαμποκέλαιο
1 ‏πιπεριά (πράσινη καυτερή ψιλοκομμένη)
2 ‏πιπεριές (σε λωρίδες)
8 ‏κρεμμυδάκια (φρέσκα ψιλοκομμένα)
2 κ.σ ‏Worcestershire sauce
4 κ.σ ‏μαύρη σόγια σος ή 6 κ.σ Teriyaki sauce
4 κ.σ ‏γλυκό κρασί ή σέρι
1 κ.γ ‏Ζάχαρη
1 φ.τσ. ‏χυμό πορτοκαλιού
1 φ.τσ. ‏Ζωμό κότας σε κύβο
1 κ.γ ‏σκόνη 5 Spices
1 τζούρα ‏αλάτι
Συστατικά

Εκτέλεση

Σε ξύλο κοπής πλένετε καλά το κοτόπουλο και το κόβετε σε κυβάκια και αλατοπιπερώνετε.
Στη συνέχεια προσθέτετε το λάδι στο γουόκ ή τηγάνι για να κάψει και σοτάρετε το κοτόπουλο 7 λεπτά.
Έπειτα προσθέστε τις πιπεριές, τα κρεμμυδάκια κ ανακατέψτε για 3’ κατόπιν αδειάστε μέσα στο γουόκ όλα τα υλικά της σάλτσας κ ανακατέψτε καλά.
Αφήστε το κοτόπουλο να σιγοβράσει 30’ μέχρι να μείνει ελάχιστο ζουμί και είναι έτοιμο!
Share on :
 
Copyright © 2016 Newsweek.gr