Μπανάνα σπλίτ πίτα!!

Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Μη χάνετε χρόνο , πρέπει να τη δοκιμάσετε οπωσδήποτε !

Βάση μπισκότου

1 πακέτο ‏Μπισκότα digestive
120 γραμμάρια ‏Βούτυρο
Πίτα μπανάνα σπλίτ

1 1/4 της κούπας ‏Παγωτό βανίλια
1/2 κούπα ‏Άλειμμα σοκολατας ( βλέπε συνταγή )
2 ‏Μπανάνες
1/2 κούπα ‏Παγωτό σοκολάτας με κομμάτια σοκολάτας
2 1/2 κούπες ‏Παγωτό καραμέλας
1/2 κούπα ‏Σαντιγύ για γαρνίρισμα
‏Καρύδια για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Για τη βάση

Στο μπλέντερ θρυμματίζετε τα μπισκότα μέχρι να γίνουν πούδρα.
Προσθέτετε το βούτυρο και τα ανακατεύετε.
Βάζετε σε ένα ταψί το μπισκότο με το βούτυρο και το πιέζετε προς τα κάτω για να φτιάξετε μια ομοιόμορφη βάση. Το αφήνετε για 1 ώρα στο ψυγείο.

Για το παγωτό

Απλώνετε το παγωτό βανίλια πάνω από τη βάση μπισκότου. Το αφήνετε για 15 λεπτά στη κατάψυξη για να σφίξει.

Βάζετε το alimma-sokolatas σε κορνέ και το απλώνετε σε λορίδες και από πάνω απλώνετε κομμένες λορίδες μπανάνας. Το αφήνετε στη κατάψυξη για 30 λεπτά για να σφίξει.
Βάζετε το παγωτό σοκολάτα πάνω από τις μπανάνες απλώνοντας όσο πιο ομοιόμορφα γίνεται. ( Καλό θα ήταν να το έχετε αφήσει να ξεπαγώσει για λίγο για να απλωθεί πιο εύκολα. ) Αν χρειαστεί το αφήνετε ξανά για λίγο στη κατάψυξη να σφίξει.

Προσθέτετε το παγωτό καραμέλας από πάνω. Βάζετε στις άκρες  τις πίτας «βουναλάκια» σαντιγίς και το αφήνετε να παγώσει μέχρι να σφίξει.
Όταν σερβίρετε γαρνίρετε με σαντιγύ και καρύδια ( προαιρετικά )
Share on :
 
Copyright © 2016 Newsweek.gr