Cheesecake – μπράουνις

Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Mείγμα μπράουνις

1 ‏Έτοιμο μείγμα μπράουνις Betty Crocker
6 κουταλιές της σούπας ‏Λιώμενο βούτυρο
1/4 της κούπας ‏Ξινόγαλα
2 κουταλιές του γλυκού ‏Βανίλια
1 ‏Μεγάλο αυγό
3/4 της κούπας ‏Κουβερτούρα γάλακτος σε σταγόνες

Μείγμα cheesecake

230 γραμμάρια ‏Κρέμα τυριού
1/3 της κούπας ‏Ζάχαρη κρυσταλλική
1 ‏Μεγάλο αυγό`
2 κουταλιές του γλυκού ‏Βανίλια

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160 C.
Βάζετε σ΄ένα ταψί 23×23 και το περνάτε με ένα πινέλο με λάδι κι αφήνετε στην άκρη.
Σ’ένα μεγάλο μπολ βάζετε το έτοιμο μείγμα για μπράουνις , το βούτυρο , το ξινόγαλα , τη βανίλια , το αυγό και 1/2 κούπα κουβερτούρα σοκολάτας σε σταγόνες.

Ανακατεύετε για 2 λεπτά ή μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
Σ’ένα μεσαίο μπολ βάζετε το τυρί κρέμα , τη ζάχαρη , το αυγό και τη βανίλια.
Χτυπάτε με το μίξερ για ένα λεπτό ή μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες.

Βάζετε το μισό μείγμα μπράουνις στο ταψί και από πάνω τοποθετείτε το μείγμα με τη κρέμα τυριού.
Στη συνέχεια  τοποθετείτε 9 κουταλιές από το μείγμα μπράουνις και με ένα μαχαίρι αναμειγνύετε με τη κρέμα τυριού για να δημιουργήσετε εφέ μαρμάρου ( marble ).
Τοποθετείστε την υπόλοιπη κουβερτούρα σε σταγόνες.
Ψήνετε για 35-45 λεπτά ή μέχρι βάζοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο να βγαίνει καθαρή.
Μόλις είναι έτοιμο το βγάζετε από τον φούρνο και το αφήνετε να σταθεί για 30 λεπτά πρωτού το κόψετε.

Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και μετά κόψτε το σε μερίδες.
Προτείνουμε να το συνοδεύσετε με ένα ποτήρι κρύο γάλα !
Share on :
 
Copyright © 2016 Newsweek.gr