Μια συνταγή για μια πεντανόστιμη τυρόπιτα. Μια Τυρόπιτα τραγανή σαν “Πίτσα’
… που σίγουρα θα απολαύσετε ζεστή και τραγανή, μόνη της σαν … πίτσα, ή συνοδευτικό με το φαγητό σας.
Υλικά συνταγής
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 γρ. ελαιόλαδο + λίγο για άλειμμα
500 γρ. γάλα
450 γρ. φέτα θρυμματισμένη
1 κ.γ. αλάτι
πιπέρι, θυμάρι, ρίγανη
Εκτέλεση συνταγής
Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε και ζυμώνουμε με το χέρι ή τον ειδικό “γάντζο” του μίξερ, όλα τα υλικά εκτός από το τυρί φέτα, που θα προσθέσουμε τελευταίο, μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη. Στο τέλος προσθέτουμε και τα μυρωδικά.
Στρώνουμε με λαδόκολα το χαμηλό ταψί του φούρνου και απλώνουμε ομοιόμορφα τη ζύμη. Τη ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Προσπαθούμε να την στρώσουμε σε πάρα πολύ λεπτό στρώμα ώστε να βγει λεπτή και τραγανή σαν πίτσα αλλά και να ψηθεί γρήγορα. Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, για 40-50 λεπτά [ανάλογα με το φούρνο σας] μέχρι να ροδίσει.
… που σίγουρα θα απολαύσετε ζεστή και τραγανή, μόνη της σαν … πίτσα, ή συνοδευτικό με το φαγητό σας.
Υλικά συνταγής
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 γρ. ελαιόλαδο + λίγο για άλειμμα
500 γρ. γάλα
450 γρ. φέτα θρυμματισμένη
1 κ.γ. αλάτι
πιπέρι, θυμάρι, ρίγανη
Εκτέλεση συνταγής
Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε και ζυμώνουμε με το χέρι ή τον ειδικό “γάντζο” του μίξερ, όλα τα υλικά εκτός από το τυρί φέτα, που θα προσθέσουμε τελευταίο, μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη. Στο τέλος προσθέτουμε και τα μυρωδικά.
Στρώνουμε με λαδόκολα το χαμηλό ταψί του φούρνου και απλώνουμε ομοιόμορφα τη ζύμη. Τη ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Προσπαθούμε να την στρώσουμε σε πάρα πολύ λεπτό στρώμα ώστε να βγει λεπτή και τραγανή σαν πίτσα αλλά και να ψηθεί γρήγορα. Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, για 40-50 λεπτά [ανάλογα με το φούρνο σας] μέχρι να ροδίσει.