Η νόστιμη χορτόπιτα χωρίς φύλλο!

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Η εύκολη πίτα που είναι το τέλειο σνακ για τη δουλειά!
   Μπορεί…


οι πίτες στο κυλικείο της δουλειάς να μοσχομυρίζουν και να είναι ένας καθημερινός πειρασμός. Αν όμως ενδίδεις σ»αυτόν καθημερινά μάλλον θα αυξήσεις το βάρος σου, καθώς το φύλλο -κυρίως- της πίτας περιέχει πολλές θερμίδες λόγω της ποσότητας αλευριού και βουτύρου που περιέχει! Εμείς σου έχουμε την καλύτερη αντιπρόταση για να φτιάχνεις μόνη σου την αγαπημένη σου πίτα για τη δουλειά, χωρίς φύλλο και περιττές θερμίδες!


Υλικά

10 πράσα
500 γρ. σπανάκι ζεματισμένο και ψιλοκομμένο
200 γρ. λάπαθα
1/3 φλ. λάδι
5 κρεμμύδια χλωρά
1 ματσάκι άνηθο

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά και καθαρίζουμε τα πράσα. Τα κόβουμε σε ροδέλες. Τα ζεματίζουμε για 5″ σε λίγο νερό που βράζει. Πλένουμε το σπανάκι, το ζεματίζουμε και το κόβουμε. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Πλένουμε και ζεματίζουμε τα υπόλοιπα χόρτα. Στραγγίζουμε καλά τα χόρτα, τα βάζουμε σε μπολ, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίχνουμε ελάχιστο αλεύρι και ανακατεύουμε. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε το υλικό. Ισιώνουμε την πίτα, ρίχνουμε από πάνω λίγο αλεύρι κοσκινισμένο και ψήνουμε για περίπου 40″ στις αντιστάσεις.
Share on :
 
Copyright © 2016 Newsweek.gr