Κορμός σοκολάτας με χαλβά, φουντούκια και σταφίδες, νηστίσιμος

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Μια πανεύκολη, για αρχάριους, και πολύ γρήγορη συνταγή
για ένα γευστικότατο νηστίσιμο έδεσμα. Κορμός σοκολάτας με χαλβά, φουντούκια και σταφίδες.

Υλικά συνταγής

350 γρ. κουβερτούρα, σε κομματάκια
1 κ.σ. μέλι
120 γρ. ταχίνι
2 κ.σ. κακάο
400 γρ. χαλβά βανίλια, σε κομματάκια [κρατάτε λίγο στην άκρη]
150 σταφίδα ξανθή ή μαύρη [κρατάτε λίγη στην άκρη]
150 φουντούκια καβουρδισμένα και χοντροκοπανισμένα [κρατάτε λίγα στην άκρη]

Εκτέλεση συνταγής

Λιώνετε σε μπολ τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Σε μεγάλο μπολ και ανακατεύετε τη λιωμένη σοκολάτα, με το ταχίνι, το μέλι και το κακάο. Όταν κρυώσει το μείγμα, προσθέτετε τα φουντούκια, τις σταφίδες και τα κομματάκια του χαλβά και ανακατεύετε.

Τοποθετείτε χαρτί ψησίματος ή μεμβράνη μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και αδειάζετε μέσα το μείγμα. Το σκεπάζετε με το περίσσευμα του χαρτιού ψησίματος ή της μεμβράνης και το αφήνετε στο ψυγείο για μερικές ώρες να σταθεροποιηθεί καλά. Αν βιάζεστε, το βάζετε για 1 ώρα στην κατάψυξη.

Το ξεφορμάρετε σε μακρόστενη πιατέλα και διακοσμείτε με ένα μίγμα από φουντούκια, σταφίδα και τριμμένο χαλβά που κρατήσατε στην άκρη.
Share on :
 
Copyright © 2016 Newsweek.gr