Φτιάξτε τραγανό μπισκότο με παγωτό και καραμέλα!

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Τραγανό μπισκότο λοιπόν, με παγωτό και καραμέλα!


Oι μερίδες είναι για 12 άτομα. Ο χρόνος προετοιμασίας είναι 20′ και πρέπει να παραμείνει στο ψυγείο 3 ώρες.

Υλικά

1-3/4 φλιτζάνι αλεύρι για κάθε χρήση

1 φλιτζάνι κουάκερ βρώμης

1 φλιτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα

1 φλιτζάνι καφέ ζάχαρη

1 φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο αγελαδινό λιωμένο

1-1/2 φλιτζάνι σάλτσα καραμέλας

2 λίτρα παγωτό βανίλια, μαλακό


Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, τη βρώμη, τα καρύδια και την ζάχαρη. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Απλώστε το μείγμα σε ένα ταψί 38 εκατοστά x 25 εκατοστά ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Βγάλτε το από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει.

Σε ένα ταψί 30 εκατοστά x 20 εκατοστά απλώστε το μισό ψημένο μείγμα και πατήστε το ώστε να καλύψει τον πάτο στο ταψί. Περιχύνουμε τη μισή σάλτσα καραμέλας.


 Απλώνουμε το παγωτό. Τέλος ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα καραμέλας και πασπαλίζουμε το μείγμα με ψημένο κουάκερ. Καλύψτε με διάφανη μεμβράνη και βάλτε το ατην κατάψυξη για 3 ώρες. Βγάλτε το από την κατάψυξη, 10 λεπτά πριν το σερβίρετε.
Share on :
 
Copyright © 2016 Newsweek.gr