Τάρτα σπανάκι με σιμιγδάλι & μπεσαμέλ !!!

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

ΥΛΙΚΑ:

Ζύμη:

1φλυτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι(χοντρό η ψιλό,ότι σάς αρέσει)

2φλυτζάνια αλεύρι για όλες τής χρήσεις

1σφηνάκι ελαιόλαδο

2κουταλιές τής σούπας ξύδι

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Νερό κρύο όσο πάρει το ζυμάρι.

(περίπου 1ποτήρι του νερού)

Γέμιση:

1κιλό σπανάκι

7φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2αβγά

2κουταλιές τής σούπας αλεύρι για όλες τής χρήσεις

1φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

Αλάτι



Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Άνηθο και μαϊντανό ψιλοκομμένο

Κρύα μπεσαμελ:

1φλυτζάνι τσαγιού γάλα κρύο

1φλυτζάνι τσαγιού νερό κρύο

4κουταλιές τής σούπας αλεύρι για όλες τής χρήσεις

2φλυτζάνια τυρί κίτρινο τριμμένο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι



ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
Ζύμη:

Όλα μαζί τα στερεά υλικά σε μία λεκάνη και ρίχνουμε σιγά σιγά το κρύο νερό μέχρι να φτιάξουμε ενα μαλακό εύπλαστο ζυμάρι.

Ανοίγουμε ένα φύλλο λεπτό και στρώνουμε πάνω σε λαδομενο ταψί η ταρτιέρα.


Γέμιση:
Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι τα κρεμμυδάκια και το σπανάκι.ανακατεύουμε και ρίχνουμε τα υπόλοιπα μυρωδικά.Αφήνουμε να πάρει μια βράση για δέκα λεπτά μέχρι να εξατμιστουν τα υγρά τούς.Αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε τα αυγά χτυπημένα και το αλευρακι.Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.Απλώνουμε την γέμιση στο ταψί και φτιάχνουμε την μπεσαμελ:Πανεύκολο!!Σε ένα μπολ,ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά και ρίχνουμε σιγά σιγά πάνω από την τάρτα!!Ψήνουμε στους 180βαθμούς σε αέρα για περίπου 40-50λεπτά ανάλογα το φούρνο.Πάντα σε προθερμασμένο φούρνο.

Συνταγή από τον φίλο σεφ
Share on :
 
Copyright © 2016 Newsweek.gr