Σεμιφρέντο με φράουλες και κρέμα μπαλσάμικο από την Αργυρώ!

Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Δεν υπάρχει αυτό το γλυκό!

Υλικά συνταγής

600 γρ. φρέσκες κατακόκκινες φράουλες
4 κ.σ. κρέμα μπαλσάμικο
100 γρ. άχνη ζάχαρη
500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% κρύα
100 γρ. φράουλες κομμένες
Σάλτσα φράουλα -μπαλσάμικο -μέντα
250 γρ. φράουλες κομμένες σε χοντρές φέτες
2-3 κλωνάρια μέντα ή δυόσμο
4 κ.σ. ζάχαρη
3 κ.σ. κρέμα μπαλσάμικο

Εκτέλεση

Ντύνουμε με μεμβράνη μικρή μακρόστενη φόρμα του κέικ. Στρώνουμε μια σειρά φράουλες κομμένες στη μέση.

Κόβουμε τις φράουλες (600 γρ.) τις βάζουμε σε μπολ περιχύνουμε με την κρέμα μπαλσάμικο και πασπαλίζουμε με την ζάχαρη. Ανακατεύουμε κι αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν για 30″.

Έπειτα τις αλέθουμε σε πουρέ.

Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή και προσθέτουμε τον πουρέ φράουλας. Απαλά με μαλακή σπάτουλα αναδιπλώνουμε το μίγμα. Όσες φράουλες περίσσεψαν από τα 100 γρ. τις προσθέτουμε στο μίγμα. Το αδειάζουμε στην παγωμένη φόρμα. Παγώνουμε για 3-4 ώρες ώσπου να σφίξει καλά.

Αναποδογυρίζουμε το σεμιφρέντο αφαιρούμε την μεμβράνη και σερβίρουμε με σάλτσα φράουλα μπαλσάμικο και μέντα.

Σάλτσα φράουλα- μπαλσάμικο-μέντα

Σε τηγάνι βάζουμε την ζάχαρη την κρέμα μπαλσάμικο και 4 λιωμένες φράουλες. Αφήνουμε το σιρόπι να δέσει.
Κόβουμε τις φράουλες σε χοντρά κομμάτια. Μόλις κρυώσει το σιρόπι προσθέτουμε τις ωμές φράουλες και τα φύλλα μέντας. Ανακατεύουμε και παγώνουμε.

Σερβίρουμε το σεμιφρέντο με την σάλτσα. Γαρνίρουμε με φύλλα μέντας.
Share on :
 
Copyright © 2016 Newsweek.gr