Κοτόπουλο Φιλέτο γεμιστό με Λιαστή Ντομάτα και Γραβιέρα

Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Συνοδεύστε με ένα ποτήρι δροσερό κρασί. Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα υπέροχο γεύμα ή δείπνο… με την οικογένειά σας ή τους καλεσμένους σας.

Υλικά συνταγής

2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο

6 Λιαστές Ντομάτες (άν δεν έχετε λιαστές βάζετε φρέσκιες)

4 μπαστουνάκια γραβιέρα ή άλλο κίτρινο τυρί αρεσκείας σας

Αλάτι – Πιπέρι

1/2 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί

2 φέτες Μπέικον κομμένες σε λωρίδες

τριμμένη φρυγανιά για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Σοτάρουμε το μπέικον σε τηγάνι, αλειμμένο με πινέλο, με ελάχιστο ελαιόλαδο και το κόβουμε σε λωρίδες. Κόβουμε τα φιλέτα κατά μήκος, χωρίς να χωριστούν σε δύο κομμάτια, τα αλατοπιπερώνουμε και γεμίζουμε το καθένα με 3 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες, το μπέικον και από 2 μπαστουνάκια γραβιέρας. (Χρησιμοποιούμε οδοντογλυφίδες για να μην ανοίξουν τα φιλέτα).
Βάζουμε στο τηγάνι 1-2 κ.σ. λάδι και μόλις ζεσταθεί βάζουμε τα 2 γεμιστά φιλέτα κοτόπουλου. Τα ροδίζουμε και από τις 2 πλευρές τα σβήνουμε με κρασί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα έως ότου απορροφηθεί σχεδόν όλο το αλκοόλ.

Σε μικρό λαδωμένο ή στρωμένο με λαδόκολλα ταψάκι τοποθετούμε τα γεμιστά φιλέτα, και τα πασπαλίζουμε με μπόλικη τριμμένη φρυγανιά. Προσθέτουμε τη σάλτσα που έχει απομείνει στο τηγάνι (και λίγο νερό αν χρειαστεί) και ψήνουμε για 30-35 λ περίπου. Τα πρώτα 20 λ σκεπάστε το κοτόπουλο με αλουμινόχαρτο να ψηθεί μέσα χωρίς να “αρπάξει» και ένα τέταρτο πριν βγάλετε το φαγητό ανοίξτε το για να πάρει ωραίο χρώμα.
Share on :
 
Copyright © 2016 Newsweek.gr