Μπορεί η άνοιξη να έχει σχεδόν φύγει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν απολαμβάνουμε τα πιάτα που έχουν την γεύση της.
Μετά τις βαριές τούρτες και τα μπισκότα, θέλουμε κάτι πιο ελαφρύ και κρεμώδες – σαν αυτό το cheesecake λεμόνι!
Είναι ο τέλειος συνδυασμός γλυκού και τάρτας και φτιάχνεται πολύ εύκολα. Το καλύτερο είναι ότι δεν χρειάζεται ψήσιμο!
Για 3 άτομα θα χρειαστείτε:
-155 γραμμάρια μπισκότα κανέλας
-μισό φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
-2 συσκευασίες των 225 γραμμαρίων τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
-1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα (400 γραμμάρια)
-μισό κουταλάκι του γλυκού βανίλια
-ξύσμα από δύο λεμόνια
-2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμόνι
Οδηγίες:
1. Λαδώστε τρεις φόρμες 13 εκατοστών.
2. Θρυμματίστε τα μπισκότα στο μπλέντερ. Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και πιέστε μέχρι το μίγμα να γίνει μία μπάλα.
3. Χωρίστε την ζύμη στις τρεις φόρμες και πιέστε την προς τα κάτω. Βάλτε τις φόρμες στο ψυγείο ενώ ετοιμάζετε την γέμιση.
4. Ανακατέψτε το τυρί κρέμα με ένα μίξερ χειρός μέχρι να γίνει ανάλαφρο και μαλακό. Προσθέστε το ζαχαρούχο γάλα σιγά σιγά για να μην σβολιάσει.
5. Ρίξτε μέσα τον χυμό από λεμόνι, το ξύσμα και την βανίλια.
6. Χωρίστε το μίγμα στις τρεις φόρμες. Θα πρέπει να είναι αρκετό για να γεμίσουν μέχρι πάνω.
7. Βάλτε τις στο ψυγείο για 4-6 ώρες, ή για όλο το βράδυ.
8. Ρίξτε από πάνω μούρα πριν το σερβίρετε.
Συμβουλές ειδικών
Τα cheesecake που δεν χρειάζονται ψήσιμο δεν είναι τόσο σταθερά όσο αυτά που ψήνονται, γι’αυτό μην ανησυχήσετε αν δείτε ότι το δικό σας μοιάζει λίγο με ζελέ.
Η γεύση είναι τέλεια, παρά την μαλακή σύνθεση! Αυτή η συνταγή κάνει επίσης και για μεγαλύτερο ταψί. Μπορεί να χρειαστεί περισσότερη ώρα μέχρι να δέσει, αλλά αν το αφήσετε μέσα στο ψυγείο όλο το βράδυ, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε!
Μετά τις βαριές τούρτες και τα μπισκότα, θέλουμε κάτι πιο ελαφρύ και κρεμώδες – σαν αυτό το cheesecake λεμόνι!
Για 3 άτομα θα χρειαστείτε:
-155 γραμμάρια μπισκότα κανέλας
-μισό φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
-2 συσκευασίες των 225 γραμμαρίων τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
-1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα (400 γραμμάρια)
-μισό κουταλάκι του γλυκού βανίλια
-ξύσμα από δύο λεμόνια
-2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμόνι
Οδηγίες:
1. Λαδώστε τρεις φόρμες 13 εκατοστών.
2. Θρυμματίστε τα μπισκότα στο μπλέντερ. Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και πιέστε μέχρι το μίγμα να γίνει μία μπάλα.
3. Χωρίστε την ζύμη στις τρεις φόρμες και πιέστε την προς τα κάτω. Βάλτε τις φόρμες στο ψυγείο ενώ ετοιμάζετε την γέμιση.
4. Ανακατέψτε το τυρί κρέμα με ένα μίξερ χειρός μέχρι να γίνει ανάλαφρο και μαλακό. Προσθέστε το ζαχαρούχο γάλα σιγά σιγά για να μην σβολιάσει.
5. Ρίξτε μέσα τον χυμό από λεμόνι, το ξύσμα και την βανίλια.
6. Χωρίστε το μίγμα στις τρεις φόρμες. Θα πρέπει να είναι αρκετό για να γεμίσουν μέχρι πάνω.
7. Βάλτε τις στο ψυγείο για 4-6 ώρες, ή για όλο το βράδυ.
8. Ρίξτε από πάνω μούρα πριν το σερβίρετε.
Συμβουλές ειδικών
Η γεύση είναι τέλεια, παρά την μαλακή σύνθεση! Αυτή η συνταγή κάνει επίσης και για μεγαλύτερο ταψί. Μπορεί να χρειαστεί περισσότερη ώρα μέχρι να δέσει, αλλά αν το αφήσετε μέσα στο ψυγείο όλο το βράδυ, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε!