Για τους λάτρεις της σοκολάτας ένα υπέροχο γλυκό που θα σε στείλει στον παράδεισο!
Τι χρειαζόμαστε:
1 φλ. βιτάμ
5 αυγά
1 φλ. ζάχαρη
1 φλ. φουντούκια αλεσμένα
1 φλ. αλεύρι κοσκινισμένο (για όλες τις χρήσεις)
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
250 γρ. σοκολάτα γάλακτος λιωμένη
Γλάσο
½ φλ. κρέμα γάλακτος
125 γρ. κουβερτούρα
Πώς το κάνουμε:
Κτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ και προσθέτουμε τις λιωμένες σοκολάτες.
Βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί 28 νούμερο.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα, την κατεβάζουμε απο τη φωτιά και ρίχνουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το γλάσο.
Περιχύνουμε την σοκολατόπιτα με το γλάσο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Σερβίρεται τέλεια με παγωτό βανίλια!! Κάτι σημαντικό που πρέπει να προσeξετε είναι το μέγεθος του ταψιού, αν είναι μικρότερο από 28 πρέπει να το αφήσετε περισσότερο γιατί το μείγμα μας θα είναι πιο ψηλό οπότε θα χρειαστεί και πιο πολύ ψήσιμο.
1 φλ. βιτάμ
5 αυγά
1 φλ. ζάχαρη
1 φλ. φουντούκια αλεσμένα
1 φλ. αλεύρι κοσκινισμένο (για όλες τις χρήσεις)
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
250 γρ. σοκολάτα γάλακτος λιωμένη
Γλάσο
½ φλ. κρέμα γάλακτος
125 γρ. κουβερτούρα
Πώς το κάνουμε:
Κτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ και προσθέτουμε τις λιωμένες σοκολάτες.
Βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί 28 νούμερο.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα, την κατεβάζουμε απο τη φωτιά και ρίχνουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το γλάσο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Σερβίρεται τέλεια με παγωτό βανίλια!! Κάτι σημαντικό που πρέπει να προσeξετε είναι το μέγεθος του ταψιού, αν είναι μικρότερο από 28 πρέπει να το αφήσετε περισσότερο γιατί το μείγμα μας θα είναι πιο ψηλό οπότε θα χρειαστεί και πιο πολύ ψήσιμο.