Μοσχάρι με κόκκινες πιπεριές, κάρυ και γιαούρτι

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Μοσχαράκι κοκκινιστό, με κόκκινες πιπεριές, μπόλικη πάπρικα, εμπλουτισμένο με ξινούτσικο,
δροσερό γιαούρτι για να εξισορροπήσετε τις γεύσεις και να σας δώσει μια απλόχερη βελούδινη υφή στη σάλτσα. Μια εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο πιάτο με μοσχαράκι που σίγουρα θα φάνε ευχάριστα και θα απολαύσουν ακόμα και όσοι δεν πολυσυμπαθούν το μοσχαράκι.
Υλικά συνταγής

1200 γρ. μοσχαράκι σπάλα

5 κ.σ. ελαιόλαδο

1 μεγάλο, ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες

1 κ.σ. πάπρικα

2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε φέτες

1 κουτί ντοματάκια κονκασέ πολτοποιημένα στο μούλτι

1 κ.γ. ντοματοπελτέ



1 πρέζα ζάχαρη

1 κ.σ. αλεύρι

200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό (2% λιπαρά)

αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Κόβετε το μοσχάρι σε κομμάτια, μεγέθους αρεσκείας σας, και το βράζετε μέχρι να μισομαλακώσει, ξαφρίζοντάς το παράλληλα. Όταν είναι έτοιμο το αφαιρείτε τη κατσαρόλα και το αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί. Κρατάτε 1 ποτήρι νερού από το ζωμό του. Πολτοποιείτε τα ντοματάκια κονκασέ στο μούλτι.

Εν τω μεταξύ, σε άλλη ρηχή και πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει χωρίς όμως να ροδίσει. Προσθέτετε τα κομμάτια κρέατος, τα πασπαλίζετε με τη πάπρικα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 10 λ περίπου.

Προσθέτετε το πελτέ και τη ζάχαρη, ανακατεύετε, ρίχνετε τα ντοματάκια κονκασέ πολτοποιημένα και το 1 ποτήρι ζωμό, σκεπάζετε τη κατσαρόλα, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και το σιγο-βράζετε για 45 λ μέχρι μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Μετά τα 45 λ προσθέτετε τις πιπεριές, αλατοπιπερώνετε το φαγητό και το αφήνετε να σιγοβράσει άλλα 30-35 λ μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.
Όταν το κρέας είναι έτοιμο, αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά. Σε ένα μέτριο μπολ διαλύετε το αλεύρι σε λίγο νερό, προσθέτετε στο μπολ και το γιαούρτι και τα αναμιγνύετε, χτυπώντας το καλά με πιρούνι. Ρίχνετε το μείγμα στη κατσαρόλα και την ανακινείτε μέχρι να ενσωματωθεί καλά το μείγμα γιαουρτιού στη σάλτσα. Σερβίρετε το κρέας γαρνιρισμένο (προαιρετικά) με 1 ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και το συνοδεύετε με ρύζι πιλάφι ή με πατάτες τηγανιτές.
Share on :
 
Copyright © 2016 Newsweek.gr