Λαχταριστά ζελεδάκια φρούτων

Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Για τα ζελεδάκια φρούτων θα χρειαστείτε

6 γρ. ‏κρεμόριο
4 γρ. ‏νερό
60 γρ. ‏λευκή ζάχαρη κρυσταλλική
12 γρ. ‏πηκτίνη σε σκόνη
550 γρ. ‏πουρέ βερίκοκο
600 γρ. ‏ζάχαρη κρυσταλλική
140 γρ. ‏γλυκόζη

Επιπλέον θα χρειασθείτε:  Λεκάνη, σύρμα, κατσαρόλα, ταψάκι, θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής.

Εκτέλεση

Διαλύετε το κρεμόριο μέσα στο νερό ανακατεύοντας με ένα σύρμα.
Ανακατεύετε τη λευκή κρυσταλλική ζάχαρη με την πηκτίνη σε σκόνη με ένα σύρμα.
Ζεσταίνετε τον πουρέ βερίκοκο στους 40 C και προσθέτετε το μείγμα ζάχαρης-πηκτίνης. Εξακολουθείτε να ανακατεύετε με ένα σύρμα.

Τα αφήνετε να βράσουν για 1 λεπτό. Ενσωματώνετε και την υπόλοιπη ζάχαρη (τα 600 γρ) με τη γλυκόζη. Βράζτεε στους 106 C χρησιμοποιώντας ένα θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής.

Προσθέτετε και το διάλυμα κρεμορίου με το νερό και συνεχίζετε το ανακάτεμα.
Αδειάζετε άμεσα σε ταψάκι με ριζόχαρτο και ισιώνετε επίπεδα την επιφάνεια.

Αφήνετε να σταθεροποιηθεί στο εξωτερικό περιβάλλον για 24 ώρες περίπου.
Την επόμενη ημέρα ξεφορμάρετε τα ζελεδάκια φρούτων και πασπαλίζετε και τις δύο πλευρές με ζάχαρη λευκή κρυσταλλική.

Κόβετε σε μερίδες της αρεσκείας σας σε σχήμα και μέγεθος κατά βούληση.
Τέλος καλύπτετε με ζάχαρη λευκή κρυσταλλική και τις υπόλοιπες πλευρές.
Προαιρετικά εάν θέλετε βουτάτε ένα μέρος από το κάθε σχήμα σε σοκολάτα της αρεσκείας μας.
Share on :
 
Copyright © 2016 Newsweek.gr