Για το κινέζικο κοτόπουλο θα χρειαστείτε
5 κ.σ. καλαμποκέλαιο
1 πιπεριά (πράσινη καυτερή ψιλοκομμένη)
2 πιπεριές (σε λωρίδες)
8 κρεμμυδάκια (φρέσκα ψιλοκομμένα)
2 κ.σ Worcestershire sauce
4 κ.σ μαύρη σόγια σος ή 6 κ.σ Teriyaki sauce
4 κ.σ γλυκό κρασί ή σέρι
1 κ.γ Ζάχαρη
1 φ.τσ. χυμό πορτοκαλιού
1 φ.τσ. Ζωμό κότας σε κύβο
1 κ.γ σκόνη 5 Spices
1 τζούρα αλάτι
Συστατικά
Εκτέλεση
Σε ξύλο κοπής πλένετε καλά το κοτόπουλο και το κόβετε σε κυβάκια και αλατοπιπερώνετε.
Στη συνέχεια προσθέτετε το λάδι στο γουόκ ή τηγάνι για να κάψει και σοτάρετε το κοτόπουλο 7 λεπτά.
Έπειτα προσθέστε τις πιπεριές, τα κρεμμυδάκια κ ανακατέψτε για 3’ κατόπιν αδειάστε μέσα στο γουόκ όλα τα υλικά της σάλτσας κ ανακατέψτε καλά.
Αφήστε το κοτόπουλο να σιγοβράσει 30’ μέχρι να μείνει ελάχιστο ζουμί και είναι έτοιμο!
1 πιπεριά (πράσινη καυτερή ψιλοκομμένη)
2 πιπεριές (σε λωρίδες)
8 κρεμμυδάκια (φρέσκα ψιλοκομμένα)
2 κ.σ Worcestershire sauce
4 κ.σ μαύρη σόγια σος ή 6 κ.σ Teriyaki sauce
4 κ.σ γλυκό κρασί ή σέρι
1 κ.γ Ζάχαρη
1 φ.τσ. χυμό πορτοκαλιού
1 φ.τσ. Ζωμό κότας σε κύβο
1 κ.γ σκόνη 5 Spices
1 τζούρα αλάτι
Συστατικά
Εκτέλεση
Σε ξύλο κοπής πλένετε καλά το κοτόπουλο και το κόβετε σε κυβάκια και αλατοπιπερώνετε.
Στη συνέχεια προσθέτετε το λάδι στο γουόκ ή τηγάνι για να κάψει και σοτάρετε το κοτόπουλο 7 λεπτά.
Έπειτα προσθέστε τις πιπεριές, τα κρεμμυδάκια κ ανακατέψτε για 3’ κατόπιν αδειάστε μέσα στο γουόκ όλα τα υλικά της σάλτσας κ ανακατέψτε καλά.
Αφήστε το κοτόπουλο να σιγοβράσει 30’ μέχρι να μείνει ελάχιστο ζουμί και είναι έτοιμο!