Υλικά
1 κιλό κιμάς από κοτόπουλο (λιώστε το στο μπλέντερ )
1 κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο η τριμμένο
200 γρ. μουσκεμένη ψίχα ψωμιού και καλά στημένη (την μουσκεύουμε σε λευκό κρασί )
300 γρ. φρυγανιά σε τριμμένη
3 αυγά χτυπημένα
1 κουτ γλυκού κύμινο η κάρυ
Ανάλογο πιπέρι και αλάτι
300 ml ελαιόλαδο για το τηγάνισμα τους
Λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις για το αλεύρωμα τους
350 γρ. μουστάρδα Hellmann’s mild
2 Knorr ζωμούς κοτόπουλου
2 και ½ ποτήρι του νερού νερό
150 ml ελαιόλαδο
½ κουτ.γλυκού κύμινο ή κάρυ
Εκτέλεση
Ρίξτε όλα τα υλικά του κιμά σε μια λεκάνη και ζυμώστε δυνατά, όταν τα υλικά ομογενοποιηθούν βάζετε την λεκάνη στο ψυγείο για να ξεκουραστεί και να σφίξη η ζύμη του
Βάλτε ένα τηγάνι στην εστία σας με το ελαιόλαδο και αφήστε το να θερμανθεί καλά. Φτιάξτε τα σουτζουκάκια και στην συνέχεια αλευρώστε τα και κατόπιν ρίξτε τα στο καυτό λάδι και μαγειρέψτε τα από όλες τις πλευρές τους καλά.
Τοποθετήστε τα στην συνέχεια σε απορροφητικό χαρτί και μετά βάλτε τα σε ταψί.
Σε ένα σκεύος ρίξτε το νερό το ελαιόλαδο και την μουστάρδα Hellmann’s Mild και τον ζωμό κοτόπουλου και καρυκεύεστε με το κάρυ η το κύμινο και ανακατέψτε σε σιγανή θερμοκρασία για 10 λεπτά.
Περιχύνετε την σάλτσα πάνω από τα σουτζουκάκια ανακινήστε το ταψί για να απλωθεί η σάλτσα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 C για 25-30 λεπτά.
1 κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο η τριμμένο
200 γρ. μουσκεμένη ψίχα ψωμιού και καλά στημένη (την μουσκεύουμε σε λευκό κρασί )
300 γρ. φρυγανιά σε τριμμένη
3 αυγά χτυπημένα
1 κουτ γλυκού κύμινο η κάρυ
Ανάλογο πιπέρι και αλάτι
300 ml ελαιόλαδο για το τηγάνισμα τους
Λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις για το αλεύρωμα τους
350 γρ. μουστάρδα Hellmann’s mild
2 Knorr ζωμούς κοτόπουλου
2 και ½ ποτήρι του νερού νερό
150 ml ελαιόλαδο
½ κουτ.γλυκού κύμινο ή κάρυ
Εκτέλεση
Ρίξτε όλα τα υλικά του κιμά σε μια λεκάνη και ζυμώστε δυνατά, όταν τα υλικά ομογενοποιηθούν βάζετε την λεκάνη στο ψυγείο για να ξεκουραστεί και να σφίξη η ζύμη του
Βάλτε ένα τηγάνι στην εστία σας με το ελαιόλαδο και αφήστε το να θερμανθεί καλά. Φτιάξτε τα σουτζουκάκια και στην συνέχεια αλευρώστε τα και κατόπιν ρίξτε τα στο καυτό λάδι και μαγειρέψτε τα από όλες τις πλευρές τους καλά.
Τοποθετήστε τα στην συνέχεια σε απορροφητικό χαρτί και μετά βάλτε τα σε ταψί.
Σε ένα σκεύος ρίξτε το νερό το ελαιόλαδο και την μουστάρδα Hellmann’s Mild και τον ζωμό κοτόπουλου και καρυκεύεστε με το κάρυ η το κύμινο και ανακατέψτε σε σιγανή θερμοκρασία για 10 λεπτά.
Περιχύνετε την σάλτσα πάνω από τα σουτζουκάκια ανακινήστε το ταψί για να απλωθεί η σάλτσα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 C για 25-30 λεπτά.