Τάρτα φράουλας!!

Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Τάρτα φράουλας. Τραγανή, μπισκοτένια βάση, κρέμα και φρέσκιες φράουλες…
Αν θέλετε να την κάνετε ακόμα πιο νόστιμη, προσθέσετε και σαντιγύ!

Τι χρειαζόμαστε:

Για τη βάση:

300 γρ. αλεύρι
200 γρ. βούτυρο
100 γρ. άχνη
1 αυγό
Για την κρέμα:

350 γρ. γάλα φρέσκο
150 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
80 γρ. ζάχαρη
1 αυγό
3 κρόκοι αυγών
40 γρ. κορν φλάουρ
1/2 ή 1 κλωναράκι βανίλιας
Φράουλες για το γαρνίρισμα

Πώς το κάνουμε:



1) Για να φτιάξετε τη ζύμη, κόβετε το βούτυρο σε κύβους (καλύτερα να είναι σε θερμοκρασία δωματίου) και ζυμώνετε πολύ καλά όλα τα υλικά της.


2) Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30′ και την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο, περίπου 3 χιλ, σε φόρμα διαμέτρου περίπου 22 εκ.


3) Τρυπάμε τη ζύμη σε πολλά σημεία και την καλύπτουμε με μεμβράνη.


4) Βάζουμε μέσα φασόλια ή ρύζι (να καλύψουν όλη την επιφάνεια της ζύμης) και τα κλείνουμε από πάνω με την μεμβράνη.


5) Ψήνουμε έτσι για 15′ σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς.


6) Βγάζουμε την μεμβράνη με προσοχή, γιατί θα καίνε τα φασόλια, και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 20′ μέχρι να ροδίσει.

7) Για να φτιάξουμε την κρέμα, ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το γάλα, την κρέμα και τη βανίλια.


8) Σε άλλο σκεύος ανακατεύουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ.


9) Όταν ζεσταθεί το γάλα, ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε καλά.

10) Το ρίχνουμε στο υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε.


11) Όταν κοχλάσει η κρέμα, την κατεβάζουμε από τη φωτιά.

12) Την αδειάζουμε σε άλλο σκεύος και καλύπτουμε την επιφάνειά της με μεμβράνη για να μην πιάσει κρούστα. Όταν κρυώσει τελείως την χτυπάμε λιγάκι για να αφρατέψει.


13) Την απλώνουμε στη ζύμη όταν είναι κι αυτή εντελώς κρύα και γαρνίρουμε με τις φράουλες.


Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή δεν έχει σαντιγύ πάνω από την κρέμα, αλλά προσωπικά την προσθέτω. Προτιμώ την φυτική που είναι πιο άγλυκη. Φυσικά η τάρτα μπορεί να γίνει και με άλλο φρούτο. Αν θέλετε, μπορείτε απλώς να πασπαλίσετε την τάρτα με άχνη, με σάλτσα φράουλας της Τράγα ή με ζελέ, που θα ρίξετε με προσοχή στα φρούτα με ένα κουταλάκι πριν ακόμα πήξει τελείως. Συνταγή από την εκπομπή του Στέλιου Παρλιάρου, Γλυκιές Αλχημείες.
Share on :
 
Copyright © 2016 Newsweek.gr