Κοτόπουλο κοκκινιστό με μανιτάρια στο φούρνο

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Μια εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο, πεντανόστιμο κοτόπουλο κοκκινιστό με μανιτάρια στο φούρνο.
Απολαύστε αυτό το λαχταριστό, αγαπημένο πουλερικό με συνοδευτικό αρεσκείας σας.
Υλικά συνταγής

8 μεγάλα μπούτια κοτόπουλο

έτοιμη σάλτσα βασιλικού ή φτιάξτε τη δική σας [βλέπε συνταγή ]

50 γρ. τυρί παρμεζάνα τριμμένη

1 συσκευασία (400 γρ.) μανιτάρια φρέσκα

4 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό

350 ml ζωμό κότας

ελαιόλαδο

αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Φτιάχνετε τη σάλτσα σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής και τη βράζετε σε μέτρια φωτιά για 20 λ. περίπου. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC.

Εν τω μεταξύ, καθαρίζετε τα μανιτάρια με ένα υγρό πανί και, αν είναι μικρά τα αφήνετε ως έχουν αν είναι μεγάλα τα κόβετε στα δύο.

Ζεσταίνετε ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε τα μπουτάκια κοτόπουλου, καλά και από τις δύο πλευρές μέχρι να “θωρακιστούν” και ροδοκοκκινίσουν.
Τα βγάζετε από το τηγάνι, τα μεταφέρετε σε πυρίμαχο σκεύος, προσθέτετε τα μανιτάρια, πασπαλίζετε με τις 2 κ.σ. βασιλικό και τη παρμεζάνα, αλατοπιπερώνετε ελαφρώς και περιχύνετε το φαγητό με το ζωμό κότας και τη σάλτσα φροντίζοντας να πάει παντού.

Βάζετε το ταψί στο προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε το φαγητό για 30-40 περίπου λεπτά. Το βγάζετε από το φούρνο, το γαρνίρετε με τις υπόλοιπες 2 κ.σ. βασιλικό και σερβίρετε με συνοδευτικό αρεσκείας σας [πατάτες baby βραστές, ή τηγανιτές, ή ρύζι ή πουρέ ή ζυμαρικό].
Share on :
 
Copyright © 2016 Newsweek.gr