Πανεύκολο τιραμισού με σαβαγιάρ

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Μια πανεύκολη συνταγή για ένα υπέροχο τιραμισού με σαβαγιάρ, βουτηγμένα σε καφέ και λικέρ, με σμέουρα και βατόμουρα.
Γαρνιρισμένο με τρίμμα κουβερτούρας για μια έξτρα γεύση που το κάνει ακαταμάχητο.
Υλικά συνταγής

600 ml κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 36% για σαντιγί

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη

500 γρ. τυρί κρέμα (Philadelphia ή Μασκαρπόνε)

1 1/3 φλ. τσαγιού καφέ φίλτρου κρύο

2/3 φλ. τσαγιού λικέρ με γεύση φουντούκι ή άλλο επιλογής σας

500 γρ. σαβαγιάρ



250 γρ. κατεψυγμένα σμέουρα (raspberries)

250 γρ. κατεψυγμένα βατόμουρα (blueberries)

100 γρ. κουβερτούρα τριμμένη

Εκτέλεση συνταγής

Παίρνετε ένα στρογγυλό ταψάκι με αποσπώμενη βάση 24 εκ. και στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος τη βάση του.

Χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε ελαφριά σαντιγί. Προσθέτετε τη βανίλια και τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί.

Σε άλλο μπολ, χτυπάτε με το μίξερ το τυρί κρέμα να αφρατέψει. Αφήνετε το μίξερ, προσθέτετε στο τυρί κρέμα στο μπολ με τη σαντιγί και ανακατεύετε απαλά με μια σπάτουλα, κυκλικά, από κάτω προς τα επάνω, μέχρι να ενσωματωθούν.
Σε βαθύ πιάτο αναμιγνύετε το κρύο καφέ και το λικέρ. Βυθίζετε τα σαβαγιάρ, ένα τη φορά, στο υγρό μείγμα, μέχρι να βραχεί καλά χωρίς να μουλιάσει πολύ και μαλακώσει και μετά τα στρώνετε στη βάση του ταψιού. Τα κόβετε, αν χρειαστεί, προκειμένου να έχετε μια βάση χωρίς κενά.

Στρώνετε πάνω από τα σαβαγιάρ το 1/3 του μείγματος σαντιγί-μασκαρπόνε, τα μισά σμέουρα και βατόμουρα και τη το 1/3 τριμμένης σοκολάτας. Επαναλαμβάνετε τις στρώσεις άλλες 2 φορές τελειώνοντας με σαντιγί-τυρί και πασπάλισμα τρίμμα σοκολάτας.

Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο και το αφήνετε για τουλάχιστον 6 ώρες ή και όλο το βράδυ για να μαλακώσουν τα σαβαγιάρ, τα κατεψυγμένα φρούτα και να ενσωματωθούν οι γεύσεις.
Share on :
 
Copyright © 2016 Newsweek.gr