ΚΑΡΙΟΚΕΣ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΟ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Ένα λαχταριστό γλυκάκι σοκολάτας που σίγουρα δεν μπορείς να αντισταθείς.
Μια πανεύκολη συνταγή με λίγα υλικά, εύκολο και γρήγορο  τρόπο παρασκευής, πεντανόστιμο. θα το λατρέψετε.



Υλικά συνταγής

Για τη γέμιση:
1 1/4 φλ. τσαγιού γάλα
200 ml μαργαρίνη
1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
50 γρ. κακάο
3 πακέτα πτι μπερ χονδροαλεσμένα [όχι σε σκόνη]
250 γρ. καρύδια ή φουντούκια  χονδροκομένα στο multi
Ξύσμα πορτοκαλιού [προαιρετικά]
1 φλ. καφέ κονιάκ *
Για την επικάλυψη σοκολάτας:
750  γρ. κουβερτούρα
4 κ.σ ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο

Εκτέλεση συνταγής

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το γάλα να ζεσταθεί.
Κοσκινίζουμε την άχνη ζάχαρη και το κακάο σε ένα μπολ μαζί να ενωθούν.
Τρίβουμε στο μπλέντερ τα πτι-μπέρ και τα καρύδια ή τα φουντούκια και τα προσθέτουμε στο μπολ με το κακάο.

Προσθέτουμε μέσα το γάλα που ζεστάναμε [προαιρετικά το κονιάκ με το ξύσμα πορτοκαλιού] και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα μείγμα που να πλάθεται.
Σχηματίζουμε 3-4 μπαστούνια τα τυλίγουμε σε μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο και τα αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξουν τουλάχιστον για 3 ώρες.

Όταν κρυώσουν λιώνουμε με την διαδικασία μπεν μαρί την κουβερτούρα μαζί με το ελαιόλαδο.
Κόβουμε τα μπαστουνάκια σε κομμάτια μεγέθους που επιθυμούμε [μικρές φέτες 1 ή 1 1/2 εκ. ή λίγο πιο μεγάλες] και τις  βουτάμε μια-μια στην λιωμένη κουβερτούρα. Αφού τα βουτήξουμε όλα τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα και τα ξαναβάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά η κουβερτούρα και τα σερβίρουμε σε μια πιατέλα τυλιγμένα με αλουμινόχαρτο ή χωρίς.
– Μπορείτε με τη ζύμη να φτιάξετε μικρά μπαλάκια και να να περάσετε με μείγμα σοκολάτας.

– Σε μικρές φέτες του ενός εκατοστού έχετε 50-60 καριόκες.

* Αν πρόκειται να τα σερβίρετε σε μικρά παιδιά, μειώστε τη ποσότητα του αλκοόλ. Για εσάς μπορείτε προαιρετικά και να την αυξήσετε.
Share on :
 
Copyright © 2016 Newsweek.gr